لگن آسیب دیده و دردناک می تواند انجام کارهای مورد علاقه تان را سخت یا حتی غیرممکن سازد. اگر با درد یا سفتی لگن که مانع از انجام کارهای عادی و روزمره تان می شود دست و پنجه نرم می کنید، متوجه خواهید شد که جراحی تعویض مفصل لگن می تواند تأثیر عمیقی بر زندگی تان داشته باشد –این جراحی می تواند علائم دردناک را تسکین داده و تحرک و توانایی عملکردتان را افزایش دهد. با این حال، برای برخی افراد درمان های غیرجراحی کفایت می کند. در این مقاله از سایت تهران ارتوپدی به 8 علامتی که نشان می دهد شما نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن نیاز دارید خواهیم پرداخت. همچنین می توانید مقاله تعویض مفصل زانو را نیز مطالعه بفرمایید.
چطور متوجه می شوید کدام گزینه جراحی مناسب شماست؟ در اینجا 8 نشانه ای را بررسی می کنیم که به شما کمک می کند تا بدانید آیا نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن دارید یا خیر.
آسیب به مفصل لگن تان می تواند باعث درد مزمن و قابل توجه نه فقط در ناحیه لگن، بلکه در هر جایی بین لگن و زانو شود. در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر باید فوراً با متخصص ارتوپدی صحبت کنید:
داشتن درد شدید یکی از اصلی ترین دلایلی است که بیماران به دنبال تعویض مفصل لگن هستند، اما این تنها علامتی نیست که می تواند حاکی از نیاز شما به جراحی تعویض مفصل لگن باشد.
مهمترین عاملی را که باید هنگام تصمیم گیری در باره عمل جراحی تعویض مفصل لگن در نظر داشته باشید، این است که مفصل لگن آسیب دیده تان چقدر بر زندگی شما تأثیر می گذارد. حتی اگر بتوانید درد را کنترل کنید، ناتوانی قابل توجه مفصل لگن می تواند کارهای معمولی از جمله موارد ذیل را دشوار یا غیرممکن کند:
سفتی نشانه دیگری است که مفصل لگن تان به شدت آسیب دیده است و به جراحی تعویض مفصل لگن نیاز دارید. اگر متوجه شدید که دچار سفتی مفصلی شده اید که راه رفتن یا خم شدن مفصل لگن را مشکل می کند یا اگر نمی توانید پایتان را بلند کنید، در اسرع وقت با یک متخصص ارتوپدی صحبت کنید.
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری های تأثیرگذار بر مفصل لگن، مانند آرتروز، نیازی به جراحی فوری تعویض مفصل لگن ندارند. پزشک احتمالاً در ابتدا گزینه های درمانی غیرجراحی از جمله موارد ذیل را امتحان خواهد کرد:
این درمان ها بیماری های مفصل لگن را درمان نمی کنند. با این حال، آنها می توانند عملکرد را بهبود بخشند و درد مفصل لگن را قابل تحمل تر کنند. متأسفانه، بیماران ممکن است به نقطه ای برسند که روش های غیرجراحی تاثیرگذاری کمی داشته باشند و درد را تسکین ندهند. هنگامی که چنین شرایطی بروز می کند، پزشک جراحی تعویض مفصل لگن را توصیه خواهد کرد.
لگن تان یک مفصل توپ و حفره است. غضروف و مایع مفصلی اصطکاک ایجاد شده در ناحیه ای که حفره در استخوان لگن و توپ سر استخوان ران با هم حرکت می کنند، کاهش می دهد. آسیب زیاد مفصلی ناشی از آرتروز یا سایر بیماری های مفصلی می تواند باعث ایجاد التهاب و از بین رفتن غضروف شود. بدون غضروف، هیچ بالشتکی بین استخوان ها برای اصطکاک وجود ندارد، بنابراین استخوان ها شروع به تحلیل رفتن می کنند.. موارد پیشرفته آسیب مفصلی، جراحی را امری ضروری می کند.
پیامدهای جسمی درد مفصل لگن کاملاً مشهود است، چرا که این درد بر توانایی شما در حرکت و انجام کارها تأثیر می گذارد. با این حال، درد مزمن مفاصل همچنین می تواند بر سلامت روحی و روانی بیمار تأثیر بگذارد. حتی اگر بتوانید درد لگن خود را تحمل کنید، اما پس از مقابله با آن در طی ماهها یا حتی سالها، شاهد بروز علائم بیماری روانی در خود خواهید بود. در واقع، درد مزمن هم با افسردگی و هم با اضطراب همراه است.
داروهای ضد التهاب استروئیدی و سایر داروهای مسکنی که پزشک تجویز می کند، زمانی نسبتاً بی خطر محسوب می شوند که برای مدت کوتاهی استفاده شوند. با این حال، استفاده ی طولانی مدت داروها عوارض جانبی ذیل را دارد:
چند عمل جراحی دیگر، جایگزینی برای جراحی تعویض مفصل لگن محسوب می شوند. با این حال، بسیاری از این عمل های جراحی به ندرت انجام می شوند، زیرا تعویض مفصل لگن میزان موفقیت بالایی را در اکثر بیماران به همراه داشته است.