نوبت دهی آنلاین مشاوره مجازی
آرتروز زنان

تحقیقات نشان می دهد که زنان بیشتر در معرض درد، ناراحتی و سفتی مفاصل ناشی از آرتروز استخوان هستند. برای مثال، شواهد نشان می دهد که:

  • زنان 50 تا 60 ساله ممکن است 3.5 برابر (350٪) بیشتر از مردان 50 تا 60 ساله به آرتروز استخوان دست مبتلا شوند.
  • زنان 40% بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آرتروز زانو هستند.
  • زنان 10% بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آرتروز مفصل ران هستند.

علاوه بر این، بعضی تحقیقات نشان می دهد که درد ناشی از آرتروز در زنان در مقایسه با مردان شدیدتر است.

چرا در مورد آرتروز استخوان چنین تفاوتی بین زنان و مردان وجود دارد؟ سه دلیل احتمالی آن در زیر توضیح داده شده است.

  1. تغییرات در میزان هورمون

شواهد حاکی از آن است که حساسیت زنان نسبت به آرتروز ممکن است با سطح هورمون مرتبط باشد. در زنان، سطوح هورمون با توجه به چرخه های قاعدگی در نوسان است و در طول یائسگی تغییر می کند.

قاعدگی و سستی مفاصل

افزایش سطح هورمون در مراحل خاصی از چرخه قاعدگی ممکن است شلی مفاصل را افزایش دهد که با بی ثباتی و آسیب مفاصل همراه است.

ارتباط بین قاعدگی، شلی مفاصل و آرتروز شاید در مورد آرتروز زانو مشهودتر و مملوس تر باشد. بسیاری از محققان بر این باورند که میزان شلی مفاصل نشان می دهد که چرا ورزشکاران زن 2 تا 8 برابر بیشتر از ورزشکاران مرد در معرض پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) در زانو قرار دارند. افرادی که پیش تر دچار پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) در زانو بوده اند، احتمال ابتلای آنها به آرتروز در زانوی آسیب دیده 4 تا 6 برابر بیشتر است.

آرتروز زنان

یائسگی

خطر ابتلا به آرتروز استخوان در زنان پس از یائسگی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و درد مفاصل در این دوران بروز می کند یا بدتر می شود. میزان هورمون استروژن در طول یائسگی کاهش می یابد و این امر منجر به تغییراتی در بدن می شود که روند آرتروز را تسریع می بخشد.

  1. وجود تفاوت هایی در سیستم اسکلتی و عضلانی و بیومکانیکی

گرچه در بدن زنان همان مفاصلی وجود دارد که در بدن مردان وجود دارد، تفاوت های اسکلتی و عضلانی خاصی بین آنها وجود دارد. این تفاوت ها بر نحوه ایستادن، راه رفتن و دویدن زنان و نحوه حرکت سطوح مفاصل شان نسبت به سایر مفاصل تاثیر می گذارد.

مثلا شواهد نشان می دهد که به دلیل تفاوت های مربوط به آناتومی، ساییدگی و پارگی زانوها در زنان بیشتر است. یک مطالعه نشان داد که سطوح استخوان مفاصل زانوها در زنان در مقایسه با زانوهای مردان با یکدیگر همخوانی ندارند یا هم ردیف با یکدیگر حرکت نمی‌کنند. همچنین، حتی با در نظر گرفتن اندازه استخوان و توده بدنی در زنان، زانوهای آنها نسبت به زانوهای مردان دارای غضروف کمتری هستند.

با گذشت زمان، چنین تفاوت های مربوط به آناتومی و کشیدگی مفاصل مرتبط با آن ممکن است منجر به آرتروز شود.

  1. وزن اضافی

طبق مؤسسه ملی بهداشت، زنان ایالات متحده بیش از مردان در معرض چاقی یا چاقی خیلی زیاد هستند (40.4٪ در مقایسه با 35٪). چاقی خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد، زیرا:

  • وزن اضافی فشار بیشتری را بر مفاصلی مانند لگن، زانو و مچ پا که وزن را تحمل می کنند، وارد می کند. این فشار می تواند منجر به ایجاد اصطکاک مخرب بین استخوان های مفاصل شود.
  • چاقی با التهاب عمومی و خفیف (در کل بدن) در ارتباط است. این التهاب ممکن است منجر بروز آرتروز در مفصل، از جمله مفاصل غیر تحمل کننده وزن در دست شود.

آرتروز زنان

کارشناسان هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که چرا زنان بیشتر به آرتروز مبتلا می شوند. در این بین، زنان و همه بزرگسالان می توانند اقداماتی را برای سلامتی و کاهش درد مفاصل خود انجام دهند. پیاده روی، فیزیوتراپی و تمرینات ملایم بر روی زمین و تمرینات آبی معمولاً ایمن و سالم در نظر گرفته می شوند، زیرا با کمترین فشار به مفاصل به حفظ و ساخت عضله کمک می کنند.

اگر با مدیریت آرتروز یا سلامت عمومی خود دست و چنجه نرم می کنید، با پزشک خود صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی آنلاین