نوبت دهی آنلاین مشاوره مجازی
بهترین جراح زانو در تهران

جراح زانو کیست؟

پزشکان عمومی پس از طی کردن دوره 7 ساله تحصیل خود در این رشته، با شرکت در آزمون دستیاری می توانند وارد رشته تخصصی ارتوپدی شوند. تحصیل در این رشته 4 سال به طول انجامیده و در پایان پزشکان متخصص این رشته به درمان بیماری های سیستم عضلانی اسکلتی می پردازند. همچنین برخی از پزشکان ارتوپدی به تحصیل ادامه داده و به حیطه های فوق تخصصی این رشته از جمله جراحی زانو وارد می شوند. جراحی زانو یکی از این حوزه های فوق تخصصی می باشد. یک جراح زانو به درمان و جراحی بیماری های این رشته می پردازد. در این مقاله از سایت تهرن ارتوپدی به معرفی بهترین جراح زانو در تهران خواهیم پرداخت. همچنین می توانید مقاله ای درباره جراح لگن را نیز در این سایت مطالعه کنید.

دکتر محمدجواد مرتضوی

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمدجواد مرتضوی فوق تخصص و جراح زانو و لگن از اینجا اقدام کنید

دکتر محمدحسن کاسب

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمدحسن کاسب فوق تخصص جراحی زانو و آرتروسکوپی زانو از اینجا اقدام کنید

آناتومی زانو

مفصل زانو از به هم رسیدن سه استخوان ایجاد می شود: انتهای پایینی استخوان ران (فمور)، انتهای بالایی استخوان ساق (تیبیا) و کشکک (پاتلا). کشکک در جلوی مفصل قرار داشته و نقش حفاظتی برای زانو دارد. محل پیوند این سه استخوان و جایی که به هم می رسند با غضروف مفصلی که یک ماده نرم است پوشیده شده است. غضروف مفصلی از استخوان محافظت کرده و باعث می شود که استخوان ها به راحتی حرکت کنند. مینیسک ها بین استخوان ران و ساق قرار دارند. این گوه های c شکل به عنوان جاذب ضربه عمل کرده که مفصل را می پوشانند. آناتومی زانو استخوان ها به وسیله رباط ها به یکدیگر اتصال دارند. 4 رباط اصلی در زانوی شما وجود دارد. این رباط ها مثل ریسمان‌های محکمی استخوان ها را پیش هم نگه داشته و زانو را مستحکم و پایدار می کنند.

  • رباط های طرفی

این رباط ها در طرفین زانو قرار دارند. رباط طرفی داخلی در سمت داخل و رباط طرفی خارجی در سمت خارج زانو جای گرفته اند این رباط ها حرکت زانو به طرفین را کنترل کرده و در مقابل حرکات غیر عادی زانو مقاومت می کنند.

  • رباط های صلیبی

این رباط ها در درون زانو دیده می شوند. این رباط ها به شکل متقاطع بوده و یک شکل ضربدری را ایجاد می کنند که در آن رباط صلیبی قدامی در جلو و رباط صلیبی خلفی در عقب دیده می شود. رباطهای صلیبی حرکات به سمت جلو و عقب زانو را مهار می کنند و اجازه نمی دهند که این حرکات از حد لازم تجاوز کنند. رباط صلیبی قدامی به طور مورب در مرکز زانو حرکت می کند. این رباط از حرکت تیبیا (ساق) به سمت جلوی فمور (ران) جلوگیری نموده و همچنین در حرکات چرخشی زانو ایجاد ثبات می کند. تمام سطوح باقی مانده زانو به وسیله یک لایه نازک به نام غشای سینوویال پوشانده می شوند. این غشا مایعی ترشح می کند که غضروف را روان می کند و اصطکاک را در زانوی سالم تقریباً به صفر می رساند تا حرکات زانو بدون مشکل و درد انجام شود. به طور طبیعی، تمام این اجزا با هماهنگی یکدیگر کار می کنند. اما بیماری یا آسیب رباط صلیبی قدامی می تواند این هماهنگی را مختل کند که موجب ایجاد زانو درد ، ضعف عضلانی و کاهش عملکرد می شود.

انواع جراحی زانو

بهترین جراح زانو

جراحی مفصل زانو

در برخی از موارد بیماری های مفصل زانو، با وجود انجام انواع درمان های اولیه، بیمار به درمان های معمول پاسخ نداده و مداخلات جراحی امری اجتناب ناپذیر است. برخی از شایع ترین انواع جراحی های زانو به شرح زیر می باشد:

دکتر محمد آیتی فیروزآبادی

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمد آیتی فیروزآبادی فوق تخصص جراحی زانو از اینجا اقدام کنید

  • تعویض کامل مفصل زانو

بیماران مبتلا به آرتریت زانو متوسط تا شدید که از درمان های غیر جراحی خسته شده اند ممکن است جراحی تعویض کامل مفصل را مد نظر قرار دهند. این جراحی شامل برداشت بافت آسیب دیده از انتهای تیبیا (استخوان ساق) و فمور (استخوان ران) می شود که با جای این بخش ها، پروتز جانشین می شود. این دو بخش مصنوعی جایگزین شده از فلز یا پلاستیکی به اسم پلی اتیلن ساخته شده اند. سطوح مفصلی جدید به نرمی در کنار یکدیگر حرکت کرده و یک مفصل زانوی دارای عملکرد خوب را می سازند. معمولا بهبودی نسبی حدود 4 تا 6 هفته طول کشیده و بهبودی کامل بین چند ماه تا یک سال به طول خواهد انجامید. تعویض مفصل زانو برای بیشتر بیماران کاهش درد و افزایش عملکرد مفصل زانو را به همراه دارد. با این حال، زانوی تعویض شده به اندازه زانوی سالم قدرتمند و دارای عملکرد نبوده و باید در انجام فعالیت های شدید (مانند دویدن) با آن محتاط بود. تعویض مفصل زانو

  • تعویض بخشی از مفصل زانو

تعویض بخشی از مفصل زانو بدین شکل است که تنها یک بخش از سه بخش زانو تعویض می شود:

  • بخش میانی
  • بخش خارجی
  • بخش کشککی در جلوی زانو

جراحی تعویض بخشی از مفصل زانو بخش دچار آسیب و آرتریت زانو را با حفظ بخش های سالم تعویض می کند. این جراحی تنها برای تعداد معدودی از بیماران مناسب است و ممکن است بیماران برای انجام این جراحی نامناسب باشند علی الخصوص اگر زانوی آنها هم تراز نباشد، خشکی شدید زانو داشته باشند و از آرتریت التهابی مثل آرتریت روماتوئید رنج ببرند. در مقایسه با جراحی تعویض کامل مفصل زانو، این جراحی کمتر دردناک بوده و زمان بهبودی کمتری نیاز دارد. با این حال، این جراحی به اندازه جراحی تعویض کامل مفصل زانو برای درد های تشدید شونده قابل اعتماد نیست.

دکتر محمد واحدیان

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمد واحدیان فوق تخصص جراحی مفاصل و استخوان و تروماتولوژی از اینجا اقدام کنید

  • استئوتومی زانو

این جراحی زانو برای تعداد محدودی از بیماران جوان تر (زیر 60 سال) که به لحاظ فیزیکی فعال تر هستند یا افرادی که به دلیل عدم هم ترازی زانو در یک طرف مفصل زانو بیشتر دچار آسیب شده اند مناسب است. در طی جراحی استئوتومی جراح بخشی از فمور (استخوان ران) یا تیبیا (استخوان ساق پا) را بریده و یا بخش گوه شکل را از آن جا خارج می کند یا اینکه یک بخش گوه ای شکل از بافت پیوندی استخوانی یا ماده استخوانی مصنوعی را به آن اضافه می کند. استئوتومی زانو مفصل را دوباره هم تراز کرده و فشار را به بخش سالم زانو انتقال می دهد. هدف این جراحی کاهش درد و کند ساختن روند پیشرفت آرتریت است. یک جراحی استئوتومی موفق می تواند نیاز به جراحی تعویض کامل مفصل زانو را تا 10 سال به تعویق بیندازد. برخلاف تعویض کامل مفصل، بیمار بهبود یافته از استئوتومی می تواند در ورزش های شدید نیز شرکت داشته باشد. بهبودی پس از جراحی ممکن است ماه ها و یا حتی یک سال طول بکشد.

  • آرتروسکوپی زانو

آرتروسکوپی برای طیف وسیعی از مشکلات زانو استفاده می شود. در این جراحی یک برش کوچک روی پا ایجاد شده و از طریق آن جراح یک دوربین کوچک و یک وسیله جراحی نازک را به درون زانو وارد می کند. در طی آرتروسکوپی جراح می تواند ارزیابی دقیقی از میزان تخریب زانو به دست بیاورد. هم چنین جراح می تواند در طی آرتروسکوپی کارهای زیر را نیز انجام دهد:

  • خارج کردن بخش های جدا شده از غضروف یا استخوان که خود ایجاد التهاب می کنند.
  • ترمیم بخش های غضروفی که رشد غیر طبیعی داشته یا تبدیل به ضایعه شده اند.
  • خارج کردن بافت سینوویال ملتهب.
  • شستن مفصل با محلول سالین که به این کار لاواژ می گویند که باعث برداشته شدن موادی می شود که باعث التهاب و تورم مفصل می شوند.

Comment "آناتومی لگن (مفصل ران) چگونه است؟"

  1. اشرفی Said:

    سلام وقتتون بخیر اشرفی هستم از مریوان ۴۱ ساله. با توجه به ام آر آی و عکس ظاهرا نکروز دارم(سیاه شدن سر استخان ران چپ) دنبال فوق تخصص لگن خوب هستم. ممنون میشم کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی آنلاین