نوبت دهی آنلاین مشاوره مجازی
زانو درد

زانو درد یکی از دردهای شایع در تمام سنین و ورزشکاران است. در این مقاله از سایت تهران ارتوپدی به بیان علائم و علت زانو درد و روش های درمان خانگی و جراحی آن می پردازیم.

آناتومی زانو

آناتومی زانو زانو بزرگترین و قوی ترین مفصل بدن شماست. این مفصل از انتهای تحتانی فمور (استخوان ران) و انتهای فوقانی تیبیا (استخوان ساق پا) و پاتلا (کشکک) تشکیل شده است. انتهای استخوان ها جایی که به یکدیگر می رسند با یک غضروف مفصلی که یک ماده نرم و لغزنده است که استخوان را در حین خم و راست کردن زانو محافظت می کند، پوشیده شده است.

  آناتومی طبیعی زانو

رباط ها و تاندون ها استخوان ران را به استخوان ساق پا متصل می کنند. رباط های چهارگانه (چهار رباط ACL، PCL، MCL و LCL) زانو به استخوان ها متصل شده و شبیه طناب های محکمی که استخوان ها را پیش یکدیگر نگه می دارند عمل می کنند. عضلات به واسطه تاندون ها به استخوان ها متصل هستند. تاندون های چهار سر عضلات جلوی ران را به کشکک متصل می کنند. ازسمت کشکک به سمت استخوان ساق پا تاندون های پاتلا قرار دارند.

دکتر محمدجواد مرتضوی

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمدجواد مرتضوی فوق تخصص و جراح زانو و لگن از اینجا اقدام کنید

دکتر محمدحسن کاسب

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمدحسن کاسب فوق تخصص جراحی زانو و آرتروسکوپی زانو از اینجا اقدام کنید

علائم زانو درد

شایعترین علامت درد زانو یک درد مبهم است که به تدرج آغاز شده و به تناسب فعالیت تشدید می شود. دیگر علائم بیماری شامل موارد زیر می باشد:

  • صدای ترکیدن یا صدای شکستن در زانو در هنگام بالا رفتن از پله یا برخاستن و راه رفتن پس از نشستن طولانی مدت
  • درد شبانه
  • درد در حین فعالیت هایی که شامل خم کردن مکرر زانو می شود (پریدن، چمباتمه زدن، دویدن و دیگر فعالیت هایی که شامل بلند کردن وزنه می شود)
  • دردهای مربوط به تغییر سطح و شدت فعالیت، سطح زمین بازی یا وسایل ورزشی

علل زانو درد

به طور کلی علل درد زانو به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • شکستگی ها
  • بیماری های زانو

آقای دکتر سید محمد جواد مرتضوی در ویدیوی زیر در مورد مهمترین علت درد زانو یا همان کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زانو صحبت می کند:

شکستگی ها

شکستگی در محل مفصل زانو یا در محل انتهای تحتانی استخوان ران یا انتهای فوقانی استخوان های ساق پا منجر به درد زانو می شوند. برخی از انواع شکستگی هایی که باعث ایجاد زانو درد می شوند به طور خلاصه به شرح زیر است:

  • شکستگی صفحه رشد انتهای پایینی استخوان ران

در این نوع شکستگی، زانو متورم و دردناک و حرکات آن با درد فوق العاده همراه است و گاهی در همین محل تجمع مایع نیز وجود دارد. صدمه به صفحه رشد در کناره داخلی و خارجی پا باعث انحنای غیر طبیعی زانو می گردد و در صورتی که صفحه رشد در طول خود به طور یکنواخت آسیب دیده باشد، عضو آسیب دیده کوتاه تر از عضو همتای خود خواهد شد. برای درمان این شکستگی در صورت امکان از جا انداختن بسته و در غیر این صورت از جا انداختن باز و ثابت کردن آن به طور دقیق با عمل جراحی استفاده خواهد شد.

  • شکستگی کشکک زانو

شکستگی کشکک زانو

شکستگی کشکک زانو

اگر ضربه مستقیم عامل شکستگی کشکک باشد معمولا باعث چند تکه شدن آن می شود. اگر ضربه غیر مستقیم (مثل انقباض ناگهانی عضله چهار سر در حالی که زانو خمیده است) عامل شکستگی باشد، شکستگی معمولا عرضی خواهد بود. اگر شکستگی بدون جابجایی باشد و یا میزان جابجایی کم باشد، بعد از تخلیه خون درون مفصل، درمان با استفاده از گچ گرفتن انجام خواهد شد. در شکستگی عرضی و یا در شکستگی های با جابجایی از عمل جراحی بهره برده خواهد شد. از عوارض این عمل میتوان به استئوآرتریت (آرتروز) دیررس زانو اشاره کرد.

  • در رفتگی کشکک

در رفتگی معمولا به طرف بیرون بوده و ممکن است خود به خود جا بیفتد. در صورت در رفتگی و جا افتادن خود به خودی، تجمع خون در زانو منجر به درد انو می شود. در صورت عدم جا افتادن زانو به طور خود به خودی، این کار توسط پزشک و غالبا بدون نیاز به بیهوشی انجام شده و پس از آن با استفاده از گچ استوانه ای برای مدت 4 هفته ثابت می گردد. عود مکرر از عوارض این در رفتگی است که احتیاج به جراحی ترمیمی دارد.

  • در رفتگی زانو

در رفتگی زانو

در رفتگی زانو

یکی از اورژانس های بیماری های ارتوپدی است. در مواردی که در رفتگی را نتوان به طور بسته جا انداخت یا در رفتگی زانو باز بوده و یا با ضایعات عروق همراه باشد، جا انداختن باید با عمل جراحی انجام شود.

  • شکستگی قسمت فوقانی درشت نی

گاه برخورد سپر اتومبیل به زانوی عابر پیاده باعث این شکستگی می گردد. در مواردی که شکستگی بدون جا به جایی باشد درمان شامل تخلیه خون زانو، بانداژ و گچ گرفتن برای دو الی سه هفته است. در شکستگی های با جابجایی جراحی روش درمانی ارجح است. مهم ترین عوارض این شکستگی عبارتند از محدودیت حرکات زانو، استئوآرتریت (آرتروز) زودرس و انحنای مفصل زانو.

  • شکستگی خارهای استخوان درشت نی

در اثر راست شدن بیش از حد زانو ایجاد شده و با درد، تورم و محدودیت حرکات زانو همراه است. بی حرکت کردن زانو و در موارد شدید جراحی درمان مناسب این نوع شکستگی می باشد.

  • کنده شدن برجستگی استخوان درشت نی

این حالت در اثر انقباض ناگهانی عضله چهار سر علیه مقاومت به وجود می آید. معمولا در نوجوانان و در زمانی که هنوز صفحه رشد باز است اتفاق می افتد. درد و تورم در قسمت بالای استخوان درشت نی وجود دارد. معمولا در زانو مایع وجود ندارد ولی حرکات آن دردناک است و بیمار قادر به راست کردن زانو نیست.

  • جدا شدن صفحه رشد انتهای بالای استخوان درشت نی

این حالت از طریق راست شدن بیش از حد زانو ایجاد می شود. حرکات زانو محدود و دردناک بوده  و این آسیب ممکن است با عوارض عروقی عصبی همراه باشد.

دکتر محمد آیتی فیروزآبادی

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمد آیتی فیروزآبادی فوق تخصص جراحی زانو از اینجا اقدام کنید

بیماری های زانو

  • ضایعات رباط طرفی داخلی

الف) رگ به رگ شدن یا کشش رباط: این ضایعه معمولا به علت چرخش ران روی ساق در حالی که زانو خم است و یا فشار آمدن روی قسمت خارجی زانو به وجود می آید. جهت درمان بانداژ کردن زانو به مدت 2-3 هفته کافی است. ب) پارگی رباط طرفی داخلی: وارد آمدن ضربه شدید به خارج زانو در حالی که زانو راست بوده و یا مختصری خم شده است باعث می شود تا رباط طرفی داخلی از محل اتصالش به استخوان ران و یا درشت نی کنده شده باشد و یا پارگی در قسمت میانی رباط باشد. درمان بی حرکتی زانو یا بریس یا گچ کفایت می کند ولی اگر توام با ضایعات رباط های دیگر، پارگی مینیسک داخلی یا شکستگی درشت نی باشد ممکن است به عمل جراحی نیز نیاز باشد.

  • پارگی رباط طرفی خارجی

در اثر وارد آمدن ضربه به داخل زانو به وجود می آید. در صورتی که ضربه وارد شده شدید باشد، کپسول خلفی زانو، رباط های صلیبی و عصب پرونئال نیز در معرض خطر قرار دارند. ترمیم پارگی رباط طرفی خارجی و ضایعات همراه آن ضرورت دارد.

  • پارگی رباط های صلیبی

پارگی رباط صلیبی زانو

پارگی رباط صلیبی زانو

مکانیسم اصلی پارگی رباط های صلیبی بدین شکل است که پا روی زمین ثابت مانده و کل بدن حول مفصل زانو می چرخد که معمولا همراه با یک صدا بوده و بیمار حس می کند چیزی در داخل زانویش شکسته است و ممکن است خونریزی داخلی زانو ایجاد شود. در ابتدا درد، تورم و محدودیت حرکات مفصلی وجود دارد. مهم ترین شکایت بیماران مبتلا به پارگی رباط صلیبی قدامی، در رفتن زانو زیر پای بیمار (خالی کردن زانو) است. بهترین وسیله جهت تشخیص پارگی رباط های زانو MRI می باشد. در افراد میانسال که کار سبک دارند تقویت عضله خم کننده زانو و چهار سر کفایت می کند ولی در کسانی که فعالیت زیاد دارند به خصوص ورزشکاران لازم است جراحی صورت گیرد.

  • ضایعات و پارگی مینیسک زانو

علت پارگی مینیسک در اکثر موارد ثابت ماندن استخوان درشت نی در حالی که استخوان ران به داخل یا خارج چرخیده و زانو از حالت خم به راست شدن در می آید، می باشد. معمولا علائم پارگی مینیسک به شدت علائم پارگی رباط صلیبی نبوده و ورزشکار به زحمت ورزش خود را به اتمام می رساند و فردای روز آسیب متوجه ورم زانو می شود. در اغلب موارد پارگی مینیسک یکی از انواع زیر می باشد: الف) پارگی طولی: قسمت پاره شده غالبا به داخل زانو رانده شده و باعث قفل شدن زانو می گردد. ب) پارگی عرضی و پارگی مایل: بیشتر در افراد مسن دیده می شود. این نوع پارگی معمولا باعث قفل شدن زانو نشده و علائمآن به صورت سیتوویت زانو خودنمایی می کند. ج) ترکیبی از پارگی های طولی و عرضی MRI روش بسیاری خوبی جهت تشخیص ضایعات مینیسک است. آقای دکتر سید محمد جواد مرتضوی در این ویدئو در مورد پارگی مینیسک، اهمیت مینیسک و لزوم ترمیم و حفظ آن بدنبال پارگی بویژه در افراد جوان صحبت می کنند:

  • کیست مینیسک

شیوع آن در مینیسک خارجی بیشتر بوده و احتمالا منشا آن ضربه می باشد. کیست به صورت برجستگی کوچکی که محتوی ماد ه ژلاتینی است در سطح مفصل ملموس و مشهود می باشد که غالبا باعث ایجاد درد و محدودیت حرکات مفصلی می شود. اگر برای بیمار ایجاد علامت کند باید برداشته شود.

  • پارگی عضله چهار سر و متعلقات آن

عدم توانایی در راست کردن زانو متعاقب ضربه ناگهانی در بیماری که فلج عضله چهار سر ندارد ممکن است به علت پارگی عضله چهار سر در محل اتصالش به استخوان کشکک، شکستگی استخوان کشکک، پارگی وتر کشککی در محل اتصالش به استخوان کشکک و یا در اثر کنده شدن وتر کشککی از استخوان درشت نی باشد. در پارگی عضله چهار سر، کشکک پایین تر از محل طبیعی خود قرار می گیرد. درمان ترمیمی ضایعات به وسیله عمل جراحی می باشد.

  • در رفتگی مکرر کشکک

در دختران به مراتب شایع تر از پسران است. عیوب مادرزادی میتواند موجب مساعد شدن شرایط برای ایجاد این بیماری شوند. در معاینه حساسیت در قسمت داخلی کشکک وجود دارد و فشار دادن کشکک به خارج برای بیمار بسیار نارحت کننده است.  اگر عوامل مستعد کننده زمینه ای وجود نداشته باشد درمان شامل گچ گیری، تقویت عضلات چهار سر و زانو بند می باشد. در صورت وجود عوامل مساعد کننده درمان عبارت است از بر طرف کردن عامل زمینه ای و اصلاح آن.

  • درد قدام زانو

دردهای جلوی زانو می تواند ناشی از ضایعات حاد (پارگی تاندون عضله چهار سر، پارگی تاندون کشکک) یا ضایعات مزمن باشد. ضایعات مزمن که سبب درد قدام زانو می گردند عبارتند از: الف) تاندونیت کشکک (زانوی افراد پرش کننده): این نوع تاندونیت در افرادی که ورزش های پرشی انجام می دهند دیده می شود. حساسیت روی انتهای تحتانی کشکک وجود داشته و در راست شدن زانو علیه مقاومت درد تشدید می یابد. درمان اغلب غیر جراحی و شامل درمان های حمایتی (کشش، تقویت عضلات و…) می باشد. ب) تاندونیت عضله چهار سر: به صورت درد و حساسیت در محل چسبندگی عضله چهار سر به کناره داخلی فوقانی کشکک وجود دارد و ممکن است با صدای دردناکی همراه باشد و درمان آن معمولا غیرجراحی با تجویز داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی و فیزیوتراپی است. ج) بورسیت جلو کشکک: در افرادی که طولانی مدت زانو میزنند (نظافت کاران) بیشتر دیده شده که علائم آن شامل درد و تورم می باشد. د) کندرومالاسی کشکک: بیشتر در جوانان دیده شده و عبارت است از نرم و قطعه قطعه شدن غضروف کشکک. درد بیشتر در سطح قدامی زانو بوده و در هنگام بلند شدن از صندلی یا بالا و پایین رفتن از پله تشدید پیدا می کند. حرکات زانو همراه با صدا بوده و در بعضی موارد بیمار اظهار می دارد که زانو زیر پایش خالی می کند. این بیماری اغلب به درمان غیر جراحی (استراحت، اصلاح سبک زندگی و…) جواب می دهد. آقای دکتر سید محمد جواد مرتضوی در ویدیوی زیر از باور غلط اثر منفی استفاده از پله روی زانو صحبت می کنند:

  • کیست بیکر (Baker’s cyst)

کیست بیکر (Baker's cyst)

کیست بیکر (Baker’s cyst)

کیست بیکر در قسمت داخلی پشت زانو دیده می شود. بیماران غالبا درد ندارند ولی گاهی از درد مختصر زانو و ضعف آن شکایت دارند. گاهی کیست بیکر پاره نیز می شود. کیست بیکر در کودکان اغلب خود به خود بهبود می یابد و نیاز به درمان ندارد. در بالغین در صورتی که بیمار استئوآرتریت (آرتروز) یا آرتریت روماتوئید دارد باید اقدام به درمان آن نمود زیرا در بسیاری از موارد پس از درمان، کیست خود به خود از بین می رود.

  • استئوکندریت جدا شونده

در استئوکندریت دیسکان یا استئوکندریت جدا شونده قسمتی از غضروف مفصلی و استخوان زیر آن به طو کامل یا ناقص جدا شده و به صورت جسم آزاد درون مفصل افتاده و باعث اختلال در حرکت مفصل می گردد. این بیماری مخصوص جوانان بوده و در پسران بیشتر دیده می شود. درمان در کودکان شامل گچ گیری و محدودیت فعالیت و در بزرگسالان ثابت کردن قطعه آزاد در محل خود یا برداشتن آن توسط عمل جراحی می باشد.

  • قطعات آزاد داخل مفصل زانو

علل آن عبارتند از: الف) استئوکندریت جدا شونده ب) سینوویال کندروماتوزیس ج) استئوآرتریت (آرتروز)

  • آرتروز زانو (استئوآرتریت)

آرتروز زانو (استئوآرتریت)

آرتروز زانو (استئوآرتریت)

بیشتر در افراد بالای 50 سال دیده شده و شیوع آن در زنان بیشتر است. علل مساعد کننده برای استئوآرتریت (آرتروز) عبارتند از ضربه، فشار بیش از حد روی زانو به علت چاقی یا انحنای زانو، آرتریت، بیماری های عصبی، کندرومالاسی کشکک، استئوکندریت جدا شونده، در رفتگی مکررکشکک، فعالیت ورزشی زیاد و عوامل  ارثی. نشانه های بالینی این بیماری عبارتند از درد، محدودیت حرکات مفصلی، تورم و تغییر در انحنای زانو. درمان غیر جراحی شامل اصلاح سبک زندگی، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، فیزیوتراپی و گرمادرمانی و گاهی اوقات استفاده از زانو بند است. در موارد شدید، از روش های جراحی برای درمان آرتروز زانو استفاده می شود.

  • آرتریت روماتوئید مفصل زانو

اگرچه مفصل زانو ممکن است به تنهایی دچار آرتریت روماتوئید شود ولی غالبا ابتلای چند مفصل با هم وجود دارد. علاوه بر تورم، درد و محدودیت حرکتی در مراحل پیشرفته تغییر شکل زانو نیز دیده می شود.

  • بورسیت زانو

آقای دکتر سید محمد جواد مرتضوی در ویدیوی زیر در مورد بورسیت زانو و علل بروز آن صحبت می کنند:

  • سل زانو

سل زانو پس از ستون فقرات و مفصل ران شایع ترین محل برای ابتلا به سل استخوانی می باشد. شروع با درد خفیف زانو و لنگیدن و در مراحل پیشرفته زانو متورم و گرم است و در درون مفصل مایع انباشته می شود.سفتی، محدودیت دامنه حرکات زانو، اسپاسم عضلات خم کننده و دردهای شبانه از علائم برجسته بیماری هستند.

  • بیماری ازگود-شلاتر

به علت کشش بیش از حد قسمت پایینی تاندون کشککی در محل اتصال آن به برجستگی استخوان درشت نی ایجاد می شود. این بیماری در بین جوانان 10 تا 16 ساله و غالبا در ورزشکاران دیده می شود و در پسران شایع تر است. بیمار از درد زانو به خصوص روی برجستگی درشت نی شکایت دارد. درد با فعالیت تشدید یافته و با استراحت بهبود می یابد. چهار زانو نشستن نیز درد بیمار را افزایش می دهد. بیماری طی دو تا سه سال خود به خود بهبود می یابد.

  • نقرس

با افزایش میزان اسید اوریک بدن، تجمع آن در نقاط مختلف  بدن صورت میگیرد که تجمع آنها در فضای داخل مفصل یا در بافت های اطراف آن عامل ایجاد بیماری نقرس است. نقرس بیشتر در آقایان و زنان پس از سن یائسگی دیده می شود. این بیماری میتواند تمامی مفاصل بدن من جمله زانو را درگیر کند.

درمان زانو درد

درمان زانو درد به سه دسته کلی درمان های حمایتی، مداخله ای و جراحی تقسیم می شود.

درمان های حمایتی زانو

درمان های حمایتی شامل استراحت، استفاده از گرم کردن و سرد کردن موضع، اصلاح سبک زندگی، استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و… می شود. برخی دیگر از انواع درمان های حمایتی که کمتر به آن ها اشاره شده است را مختصرا در زیر توضیح داده ایم:

  • تغییر فعالیت

از انجام فعالیت هایی که باعث درد در زانوی شما می شود تا زمان برطرف شدن درد خودداری کنید. این احتمالا به معنی تغییر در تمرینات ورزشی شما می شود. روی آوردن به فعالیت های با شدت کمتر در این دوره زمانی فشار کمتری به مفصل زانوی شما وارد می کند. دوچرخه سواری و شنا کردن گزینه های ورزشی با شدت پایین خوبی هستند. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن نیز به کاهش فشار روی زانو شما کمک می کند. درد زانوی شما ممکن است به تکنیک ورزشی شما مربوط باشد. یک مربی ممکن است بتواند به ارزیابی و بهبود تکنیک شما همچون نحوه فرود آمدن شما از یک پرش یا نحوه آغاز به دویدن از روی خط آغازین، کمک کند. دویدن و دیگر فعالیت های شدید را به آرامی و به تدریج ادامه دهید.

  • استفاده از کفش و وسایل کمکی

پزشک شما ممکن است به شما وسایل کمکی کفش را پیشنهاد دهد. حمایت کننده های قوس کف پای نرم، محکم  و سخت می توانند به کاهش درد و خستگی و همچنین حفاظت از پا برای چرخش آن کمک کنند. انواع مختلف حمایت کننده های قوس کف پا را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید. اطمینان حاصل پیدا کنید که کفش ورزشی شما برای فعالیتی که انجام می دهید پشتیبانی و حمایت صحیح را فراهم می آورد.

  • کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی مناسب

تحقیقات نشان داده اند که کاهش حدود 5 کیلوگرم از وزن بدن، فشار روی زانو را تا20 کیلوگرم کاهش می دهد. کاهش وزن باعث کاهش فشار روی مفصل زانو، کاهش درد، کاهش التهاب، کاهش فعالیت بیماری، افزایش شانس بهبودی، کاهش شانس به وجود آمدن حملات نقرسی و پایین آمدن سطح اسید اوریک، کاهش سرعت از بین رفتن غضروف مفصلی در استئوآرتریت (آرتروز) و کاهش خطر دیگر بیماری ها می شود.

  • روغن سیاه دانه

با آنکه هنوز شواهد علمی دقیقی مبنی بر موثر بودن روغن سیاه دانه بر روی درد زانو وجود ندارد، اما به نطر می رسد که استفاده از روغن سیاه دانه به مدت 3 الی 4 هفته بر روی زانو میتواند درد ناشی از استئوآرتریت (آرتروز) را کاهش دهد. (webmd)

  • روغن اکالیپتوس

تحقیقات نشان داده اند که روغن اکالیپتوس درد را تسکین می بخشد. در واقع، بسیاری از کرم های مسکن بدون نیاز به نسخه حاوی این روغن می باشند. اکالیپتوس به کاهش درد و التهاب کمک می کند. ( healthline)

  • نمک اپسوم

نمک اپسوم برای درمان زانو درد گفته می شود که خوابیدن در وان حاوی نمک اپسوم باعث می شود که این نمک از طریق پوست جذب شود. این مسئله تا به کنون اثبات نشده است، اما حمام آب گرم موجب نرم شدن مفاصل و کاهش فشار روی عضلات می شود. (webmd)

  • زردچوبه

برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف پودر زردچوبه می تواندباعث کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) شود. در برخی تحقیقات زردچوبه به اندازه ایبوپروفن در کاهش درد موثر بوده است. (webmd)

  • فلفل

استفاده از کرم و لوسیون های حاوی فلفل باعث کاهش موقت درد ناشی از آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت (آرتروز) و دیگر بیماری ها می شود. (webmd)

  • آب درمانی

آب درمانی به معنای استفاده از آب برای درمان بیماری های مختلف همچون درد مفاصل می باشد. آب درمانی به طرق مختلفی می تواند باعث کمک به شما شود:

  • گرمای آب باعث آرامش و راحتی عضلات شما شده و درد مفاصل را کاهش میدهند و به شما کمک می کنند تا ورزش کنید.
  • آب وزن شما را تحمل کرده و کمک می کند تا درد تسکین یافته و وسعت حرکتی مفاصل شما افزایش یابد.
  • آب می تواند مقاومتی در برابر حرکت مفاصل شما فراهم آورد. با تکان دادن دست و پا در آب، شما می توانید قدرت عضلات خود را نیز افزایش دهید. (versusarthritis)
  • یخ گذاری

یخ گذاری پس از فعالیت های ورزشی ممکن است درد شما را تسکین دهد. یخ را به طور مستقیم روی پوست قرار ندهید. از بسته های یخ استفاده کرده یا یک حوله به دور یخ بپیچید یا از بسته های سبزیجات یخ زده استفاده کنید. یخ را هر بار به مدت 20 دقیقه بر روی محل درد قرار دهید.

درمان های مداخله ای زانو

  • فیزیوتراپی

فیزیوتراپی زانو ورزش های به خصوصی موجب بهبود وسعت حرکتی، قدرت و پایداری شما می شود. مهم است که به طور مشخص بر روی کشش و قدرتمند سازی عضلات چهار سر تمرکز کنید زیرا این عضلات پایدار کننده اصلی کشکک شما هستند. پزشک شما ممکن است ورزش های به خصوصی را به شما توصیه کند یا به شما توصیه کند که به یک فیزیوتراپ که می تواند یک برنامه ورزشی برای بهبود قدرت و انعطاف پذیری عضلات ران شما ایجاد کند، مراجعه کنید. مهم است که برنامه ورزشی درمانی خود را تا زمانی که پزشک یا فیزیوتراپ شما توصیه می کنند ادامه دهید. نرمش زانو

بالا آوردن پای صاف یک ورزش کارآمد برای قدرتمند کردن عضلات چهار سر هستند.

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)

ممکن است داروهای بدون نیاز به نسخه مثل ایبوپروفن و ناپروکسن به کاهش درد شما کمک کنند. همیشه این داروها را با غذا میل کنید تا از عوارض بالقوه گوارشی آن ها پیشگیری کنید. اگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی درد شما را کاهش نداد، با پزشک خود درباره ارزیابی بیشتر صحبت کنید.

  • تزریق پی آر پی PRP

تزریق PRP برای درمان زانو درد پی آر پی PRP یا Platelet Rich Plasma (پلاسمای غنی از پلاکت) برای ترمیم آسیب های تاندون، رباط، عضله، مفصل و پوست کاربرد دارد. برای اینکار ابتدا پزشک بخشی از پلاسمای شما را از خون شما جدا کرده و بخش غنی از پلاکت آن را پس از بی حسی عضو نیاز به درمان، به شما تزریق می کند. این تزریق حدود سی دقیقه به طول می انجامد. (webmd)

  • اوزون درمانی

اوزون درمانی به استفاده از گاز اوزون (نوعی از عنصر اکسیژن) برای درمان های پزشکی گفته می شود. هم اکنون تحقیقات مختلفی درباره تاثیر اوزون بر روی درمان آرتریت زانو در حال انجام است. با این حال تا کنون تحقیقات کمی درباره تاثیر و ایمنی اوزون انجام شده است. (medical news today)

  • طب سوزنی

طب سوزنی برای زانو درد طب سوزنی نوعی طب سنتی چینی بوده که در آن با استفاده از فرو کردن سوزن هایی به درون نقاط خاصی از بدن، درد را کاهش می دهند. این روش به طور گسترده در کاهش درد استفاده شده و برای کاهش درد زانو نیز کاربرد دارد. این کاهش درد به طور عمده کوتاه مدت بوده اما تحقیقات جدید نشان داده اند که این کاهش درد می تواند تا 12 ماه نیز ادامه پیدا کند. (McMaster University)

  • تزریق هیالورونیک اسید

بدن شما هیالورونیک را به عنوان مایع روان کننده مفاصل می سازد. در زمان استئوآرتریت (آرتروز) هیالورونیک اسید درون مفصل نازک می شود. پزشکان به بیماران مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) که دردشان با مصرف مسکن ها یا درمان های غیر دارویی بهبود نمی یابد، تزریق هیالورونیک اسید را پیشنهاد می دهند. (webmd)

درمان های جراحی زانو

  • استئوتومی

استئوتومی در لغت به معنای بریدن استخوان می باشد. در استئوتومی زانو استخوان درشت نی یا زان بریده شده و برای کاهش درد دوباره شکل داده می شود. استئوتومی زانو زمانی استفاده می شود که بیمار  در مراحل اولیه استئوآرتریت (آرتروز) بوده که یک سمت مفصل زانو آسیب دیده است.

  • آرترودز (خشک کردن مفصل)

اگر درد مفصل شما شدید است، پزشک شما ممکن است که جراحی خشک کردن مفصل را به شما پیشنهاد دهد. در این جراحی دو استخوان مفصل به یکدیگر جوش داده شده و مفصل بی حرکت می شود. آرترودز بیشتر در جوانان کاربرد دارد.

  • آرتروپلاستی (بازسازی مفصل)

آرتروپلاستی بیشتر در افراد مسن کاربرد داشته و معمولا به یکی از روش های زیر انجام می شود:

  • برداشتن قسمتی از مفصل که به تدریج با نسوج فیبروز جایگزین گردد
  • تعویض نیمی از مفصل
  • تعویض کامل مفصل زانو
  • پیوند استخوان
  • یکسان کردن طول اندام

آرتروپلاستی زانو (بازسازی مفصل)

  • آرتروسکوپی

آرتروسکوپی زانو یک روند جراحی بوده که پزشکان با استفاده از آن مشکلات درون مفصل را دیده، تشخیص داده و درمان می کنند. پزشک وسیله ای شبیه مداد را از طریق یک برش کوچک وارد مفصل می کند. او از وسیله ای به نام آرتروسکوپ استفاده می کند که دارای لنز دوربین و نور می باشد. این وسیله کمک می کند تا او درون مفصل  را ببیند. اگر نیاز به انجام عمل جراحی باشد پزشک وسیله دیگری را برای برش،  تراشیدن، گرفتن و بخیه زدن استفاده می کند. آرتروسکوپی زانو

بهبودی زانو درد

به طور معمول درد زانو با اقدامات ساده به طور کامل تسکین می یابد. با این حال، اگر در تمرینات خود و سطح فعالیت خود تغییری ایجاد نکنید، این درد ممکن است عود کند. این اقدامات بیشتر را می توانید برای جلوگیری از عود درد زانو انجام دهید:

  • پوشیدن کفش های مناسب با فعالیت خود
  • گرم کردن به طور کامل پیش از فعالیت فیزیکی
  • گنجاندن حرکات کششی در تمرینات گرم کردن خود و همچنین پس از فعالیت فیزیکی
  • کاهش هر فعالیتی که در گذشته منجر به آسیب زانوی شما شده است
  • کاهش مسافتی که درتمرین و مسابقه می دوید

 

5 Comments For "آسیب نخاعی چیست؟ روش های درمان و ترمیم ضایعه نخاعی"

  1. ریحانه Said:

    باتشکر از مطلب شما میخواستم بپرسم بد خوابیدن شب روی شانه هم‌میتواند منجر به این آسیب دیدگی یا پارگی شود چون بنده یک صبح پا شدم بدون دلیل درد شانه و بازو ام قطع نشده برای ۳ روز هست.
    تشکر

  2. سید نظام امیری Said:

    با سلام و سپاس فراوان
    درمان برجستگی کارپال چگونه است

  3. مهدی Said:

    سلام
    بنده دوتا از انگشتام کوچک و حلقه رو تاندونهای فلکسور عمقی و سطخیم بریده سد بعد از جراحی یکسال و خورده ای میگذره اونطور که باید بگی خوب تا ته بسته نمیشن نمیتونم دستمو نشت بکنم تا الان چندین دکتر و تحقیق رفته ام و خوندم اصلا درمان قطعی برای بریدگی در منطقه انگشت برای بهبودی کامل نیست تد الان هم نتونستن راه حل مناسبی ارایه دهن هرکی بریده دستشو نمیتونه به خوبی مشت بکنه هرچقدر هم فیزیوتراپی بری و لیزر بزنی تا یه حد خوب میشه نن تجربه خودمو گفتم متخصص دست جراحی کرده بود

  4. غلامرضا معمری Said:

    سلام خیلی عالی بود ممنون

  5. سیدی Said:

    سلام خسته نباشید باتشکر از مطالب کاربردی در این مقاله ..من تصادف شدیدی کردم پای سمت چپ من فمور شکسته خردشدگی داشت پلاتین گذاشتند بعد از شش ماه درد شدید مراجعه کردم دکتر پلاتین با چند بار عکس برداری نگرفته بود پلاتین من با عمل جدید از پای من درآوردند وطبق پزشک ایزولارف میله گذاشتند الان با مراقب خوب انجام دادم داروها را خوب استفاده کردم اما جای میله ها آب عفونت درمیاد جای بخیه ها زرد شده به نظر شما چکار کنم عفونت کم بشه سوزش هم زیاد شده لطفا راهنمایی کنید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی آنلاین