سرطان های مختلف استخوان می توانند استخوان لگن را درگیر کنند. سرطان استخوان لگن باعث درد، تورم یا شکستگی می شود. سرطان استخوان در لگن به ندرت بروز می کند. سرطان های اولیه استخوان که از استخوان شروع می شوند، کمتر از 1 درصد کل سرطان ها را به خود اختصاص می دهند. سرطان استخوان لگن باعث درد می شود، اما معمولا درد در لگن علت دیگری دارد. این مقاله به انواع سرطان هایی می پردازد که لگن را تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین علائم، تشخیص و درمان آنها را مورد بحث قرار می دهد.
انواع مختلفی از سرطان های استخوان، لگن را تحت تاثیر قرار می دهد:
استئوسارکوم شایع ترین نوع سرطان استخوان است. این نوع سرطان معمولا کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان را تحت تاثیر قرار می دهد. استئوسارکوم در هر استخوانی بروز می کند: در افراد جوان معمولا در استخوان های اطراف زانو یا استخوان بالای بازو بروز می کند و در افراد مسن لگن، شانه یا فک را تحت تاثیر قرار می دهد.
کندروسارکوم دومین سرطان رایج اولیه استخوان است. خطر ابتلا به کندروسارکوم در افراد زیر 20 سال نادر است، اما با افزایش سن ابتلا به آن نیز افزایش می یابد. کندروسارکوم از غضروف شروع می شود و معمولا در استخوان های لگن، پا یا بازو ایجاد می شود، اما بر سایر قسمت های بدن نیز تاثیر می گذارد.
سارکوم یوئینگ نوعی سرطان است که در استخوان ها و بافت نرم شروع شود، اما از استخوان هایی مثل استخوان های لگن، پاها یا دنده ها شروع می شود. سارکوم یوینگ در کودکان و نوجوانان شایع تر است.
سرطان مغز استخوان تومور سرطانی است که در مغز استخوان شکل می گیرد و می تواند بر تمامی استخوان های بدن تاثیر بگذارد. این بیماری معمولا افراد 50 تا 70 ساله را درگیر می کند.
کوردوم سرطانی است که به تدریج در بافت درون ستون فقرات رشد می کند و اغلب در نزدیکی استخوان دمبالچه (استخوان کوکسیکس یا تومور ساکرال) یا ناحیه برخورد ستون فقرات و جمجمه با هم به نام تومور کلیوال یافت می شود. کوردوم نوعی سرطان نادر است که سالانه 1 در 1 میلیون نفر در سراسر جهان را درگیر می کند. سرطان کوردوم در افراد 50 تا 60 ساله شایع است.
لوسمی (سرطان خون) سرطانی است که از مغز استخوان شروع می شود و به دلیل تولید سلول های سفید خون غیر طبیعی مغز استخوان رخ می دهد که به طور غیرقابل کنترلی رشد کرده و جایگزین سلول های سالم می شوند. لوسمی و سایر اختلالات مغز استخوان باعث درد در استخوان و مفاصل می شود. درد وقتی بروز می کند که سلول های سرطانی باعث تراکم بیش از حد در مغز استخوان می شوند. افراد مبتلا به لوسمی چند هفته پس از درد اولیه استخوان، در مفاصل بزرگترشان مانند مفاصل لگن ها و شانه ها درد و تورم دارند.
سرطان متاستاز استخوان اولیه نیست و از استخوان ها شروع نمی شود. سرطان متاستاز استخوان سرطانی است که از ناحیه دیگری در بدن شروع می شود و به استخوان ها گسترش می یابد. همه سرطان ها ممکن است به استخوان ها گسترش یابند، اما شایع ترین سرطان هایی که متاستاز شده و در بدن گسترش می یابند، عبارتند از:
نواحی رایج بدن برای متاستاز استخوان عبارتند از:
پزشکان همه سرطان های متاستازی را سرطان های اصلی-نه سرطان استخوان- به حساب آورده و به درمان آن می پردازند.
علائم سرطان استخوان لگن شامل موارد ذیل است:
علل سرطان استخوان به نوع آن بستگی دارد. تغییرات در در ان ای سلول های استخوانی باعث سرطانی شدن سلول ها می شود. افراد ممکن است به طور ارثی جهش های ژنتیکی خاصی داشته باشند و یا بعدها این جهش ها در بدن آنها صورت گیرد که در هر دو صورت خطر ابتلا به سرطان استخوان افزایش می یابد. عوامل خطر برای سرطان استخوان عبارتند از:
برای تشخیص سرطان استخوان، پزشکان موارد ذیل را انجام داده یا تجویز می کنند:
تصمیم پزشکان در مورد بهترین روش درمانی سرطان استخوان به موارد ذیل بستگی دارد:
گزینه های درمانی برای سرطان استخوان شامل موارد ذیل هستند:
جراحی: هدف از جراحی برداشتن کل تومور استخوان است. جراح از روش های خاصی برای حذف سلول های سرطانی استفاده می کند، به طوری که کمترین آسیب به سلول های سالم مجاور برسد.
شیمی درمانی: داروهای شیمی درمانی سلول های سرطانی را از بین می برند. افراد مبتلا قبل از جراحی، جهت کاهش تومور در ابتدا تحت شیمی درمانی قرار می گیرند.
پرتودرمانی (رادیوتراپی): پزشکان از رادیوتراپی با انرژی بالا برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کنند. افراد مبتلا ممکن است قبل یا بعد از عمل جراحی برای برداشتن تمام سرطان، تحت رادیوتراپی قرار گیرند.
کرایوسرجری (جراحی سرمایشی): در این روش از نیتروژن مایع برای منجمد کردن سلول های سرطانی استفاده می شود. اگر جراحی سنتی امکان پذیر نباشد، افراد مبتلا تحت عمل جراحی سرمایشی قرار می گیرند.
درمان هدفمند: داروهای درمان هدفمند مولکول هایی را هدف قرار می دهند که به سلول های سرطانی امکان رشد و گسترش می دهند.
سرطان استخوان لگن نادر است. این سرطان باعث درد و تورم در لگن می شود، اما درد لگن و تورم معمولا علت دیگری دارد. در صورت داشتن درد مداوم در لگن که علت مشخصی ندارد، باید با پزشک مشورت کنید. درمان سرطان استخوان لگن به نوع سرطان و مرحله آن بستگی دارد و شامل جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی یا داروهای درمانی هدفمند برای حذف و از بین بردن سلول های سرطانی است.