از تاریخ ۱۴۰۱/۰1/27 مرکز تهران ارتوپدی به ساختمان جدید واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از خیابان ظفر، نرسیده به بلوار اسفندیار، خیابان بابک بهرامی، پلاک 7، ساختمان پزشکان بابک، طبقه 4 نقل مکان می کند.
درد لگن یک اصطلاح کلی برای دردی است که در مفصل لگن یا اطراف آن احساس می شود. این درد همیشه در لگن احساس نمی شود، بلکه ممکن است در کشاله ران یا ران نیز احساس شود. در این مقاله از سایت تهران ارتوپدی به بررسی علل درد لگن و روش های درمان آن می پردازیم.
برخی آسیب ها یا بیماری ها باعث درد لگن می شوند. در ویدئوی زیر، آقای دکتر محمدجواد مرتضوی از مهمترین علت های درد لگن می گویند:
شایع ترین علت درد حاد لگن، التهاب تاندون ها یا تاندونیت است و اغلب به دلیل ورزش زیاد است. این وضعیت می تواند بسیار دردناک باشد، اما معمولا ظرف چند روز بهبود می یابد.
شایع ترین علت درد طولانی مدت لگن، آرتروز است. آرتروز مفصل ران باعث درد، سفتی و التهاب مفاصل می شود و راه رفتن را مشکل می کند. آرتروز انواع مختلفی دارد:
آرتروز بسیار شایع تر از روماتیسم مفصلی است.
جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمدجواد مرتضوی فوق تخصص و جراح زانو و جراح لگن از اینجا اقدام کنید
یکی دیگر از علل احتمالی درد مفصل لگن، بورسیت تروکانتر است. این بیماری زمانی بروز می کند که بورس، که یک کیسه پر از مایع در نزدیکی مفصل ران است، ملتهب می شود.
عوامل متعددی از جمله آسیب به مفصل ران، استفاده بیش از حد از مفاصل یا مشکلاتی در طرز قرارگیری بدن هنگام نشستن یا ایستادن باعث ایجاد بورسیت تروکانتر می شوند.
سایر بیماری ها از جمله روماتیسم مفصلی نیز باعث درد لگن می شود. این بیماری در زنان شایع تر از مردان است.
شکستگی مفصل ران در افراد مسن و افرادی که پوکی استخوان دارند، شایع است و این به دلیل ضعیف شدن استخوان ها به خاطر کهولت سن یا سایر عوامل است.
شکستگی های لگن باعث درد بسیار ناگهانی و شدید در لگن می شوند و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. عوارض ناشی از شکستگی لگن، لخته شدن خون در ساق پا است.
شکستگی لگن معمولاً نیاز به جراحی دارد تا اصلاح شود. به احتمال زیاد، برای بهبودی باید تحت درمان فیزیوتراپی قرار بگیرید.
بیماری های دیگری هستند که کمتر رایج هستند، ولی باعث درد در لگن می شوند. این بیماری ها عبارتند از: سندرم لگن صدادار و بیماری نکروز استخوان است.
سندرم لگن صدادار که بیشتر در رقاصان یا ورزشکاران بروز می کند، با صدای تق تق یا درد در لگن قابل تشخیص است.
صدای تق تق ناگهانی ممکن است هنگام راه رفتن یا بلند شدن از صندلی بروز کند. این بیماری معمولاً بدون درد است، اما در برخی موارد باعث درد می شود.
لگن صدادار همراه با درد معمولاً نشانه پارگی غضروف یا قسمت هایی از بدن در مفصل ران است.
بیماری نکروز استخوان زمانی بروز می کند که خون به طور موقت یا دائمی به استخوان ها نرسد. این بیماری می تواند منجر به از بین رفتن استخوان نگهدارنده شود.
در این بیماری، غضروف در ابتدا طبیعی است، اما در نهایت با پیشروی بیماری از بین می رود. در آخر، استخوان ها دچار شکستگی یا ترک می شوند. در بعضی موارد مشخص نمی شود که چه چیزی باعث بیماری مرگ استخوان می شود.
آسیب مفصلی، مصرف زیاد داروهای استروئیدی یا الکل و درمان سرطان از جمله مواردی هستند که بیمار را در معرض خطر بیشتری برای این بیماری قرار می دهند. اما در بسیاری از موارد، علت آن اصلا مشخص نمی شود.
اگر درد مفصل لگن بیش از چند روز طول بکشد، با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک برنامه ای برای مدیریت درد و درمان بیماری شما ارائه می دهد.
با این حال، در صورت خونریزی مفصل ران یا مشاهده استخوان یا ماهیچه بیرون زده، بروز صدای بلند یا عدم تحمل وزن فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
همچنین اگر مفصل ران دچار تغییر شکل یا تورم شده است یا درد شدیدی دارد، فورا از پزشک کمک بگیرید.
در صورتی که درد لگن همراه با یکی از موارد زیر باشد، مراقبت فوری پزشکی ضروری است:
اینها ممکن است نشانه هایی از بیماری های حاد از جمله آرتروز عفونی که یک عفونت مفصلی است، باشند. در صورت عدم درمان، آرتروز عفونی منجر به تغییر شکل مفاصل و بروز آرتروز استخوان می شود.
در مورد درد ناشی از بیماری مانند آرتروز، پزشک طیف وسیعی از سوالات از جمله سوالات زیر را از شما می پرسد:
شاید لازم باشد راه بروید تا پزشک مفصل در حال حرکت را مشاهده کند. او حرکت لگن سالم و غیرسالم را بررسی کرده و این دو را با هم مقایسه می کند.
برای تشخیص آرتروز، پزشک آزمایشات مربوط به مایعات بدن و تصویربرداری را انجام می دهد. آزمایشات مربوط به مایعات بدن شامل گرفتن نمونه خون، ادرار و مایع مفصلی برای آزمایش در آزمایشگاه است. آزمایشات تصویربرداری نیز شامل موارد زیر هستند:
آزمایش های تصویربرداری، نمای استخوان ها، غضروف ها و سایر بافت ها را در اختیار پزشک قرار می دهد.
درمان درد لگن به علت آن بستگی دارد. برای درد ناشی از ورزش، معمولاً کافی است بیمار استراحت کند تا مفصل ران بهبود یابد. این نوع درد معمولاً ظرف چند روز از بین می رود.
در صورت ابتلا به آرتروز، پزشک برای تسکین درد و سفتی داروهایی تجویز می کند.
ممکن است پزشک بیمار را به یک متخصص ارجاع دهد تا او مشاوره بیشتری ارائه دهد و همچنین به یک فیزیوتراپیست ارجاع می دهد تا او بتواند نحوه انجام تمرینات را برای کمک به حفظ حرکت مفصل به بیمار نشان دهد.
برای جراحات، درمان معمولاً عبارت از استراحت در رختخواب و مصرف داروهایی مانند ناپروکسن (Aleve) برای تسکین تورم و درد است.
شکستگی های لگن، ناهنجاری مفصل ران و برخی از آسیب ها ممکن است نیاز به مداخله جراحی برای ترمیم یا تعویض مفصل ران داشته باشند. در جراحی تعویض مفصل لگن، جراح مفصل ران آسیب دیده را با مفصل مصنوعی تعویض می کند.
اگرچه در جراحی تعویض مفصل لگن برای عادت به مفصل جدید، فیزیوتراپی نیاز است، اما این یک جراحی رایج است که اغلب موفقیت آمیز است.
برخی از درمان های کل نگر می توانند درد لگن را تسکین دهند. قبل از انجام هرگونه درمان جایگزین، حتما در مورد گزینه های درمانی با پزشک خود صحبت کنید.
درمان های احتمالی کل نگر عبارت از مراجعه به متخصص درمان با روش دستکاری در ستون مهره ای برای تعدیل درد یا انجام طب سوزنی هستند. این درمان، قرار دادن موقت سوزن های بسیار کوچک در نواحی مهم بدن برای بهبود است.
بعد از اینکه علت درد مفصل ران تشخیص داده شد و درد به درستی درمان شد، می توان آن را با موفقیت مدیریت کرد.
برای جراحات بسیار جزئی و حوادث ناشی از ورزش شاید هیچ درمانی لازم نباشد و ران به زودی به حالت عادی بازگردد.
با این حال، برای بیماری های حادتر، مانند آرتروز، شکستگی و نکروز، علائم احتمالاً تا زمان درمان بدتر شوند. با پزشک خود مشورت کنید تا او بتواند در برنامه درمانی به شما کمک کند.
سلام خسته نباشید.
من موقع تولد شدن دچار یک دررفتگی شانه میشم که بعد مدتی خانواده متوجه شده و به شکسته بند مراجعه کرده و تا حدودی شانه من را جا میندازه،اما دست من کج میماند و الان که شانزده سال گذشته من متوجه شدم دچار دررفتگی خلفی هستم.
آیا بعد این همه مدت،امیدی برای عمل جراحی هست که اقدامی کنیم؟