نوبت دهی آنلاین مشاوره مجازی
پیشگیری از آرتروز

آرتروز عارضه ای است که باعث درد و التهاب مفاصل می شود (مفاصل نقاطی از بدن هستند که در آنها دو استخوان به هم می رسند). تقریبا 100 نوع آرتروز مختلف وجود دارد. آرتروز همچنین سایر بافت های بدن مجاور مفاصل از جمله ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها را تحت تاثیر قرار می دهد. در بعضی از انواع آرتروز، کل بدن تحت تاثیر قرار می گیرد.

شایع ترین نوع آرتروز، آرتروز استخوان (آستیوآرتریت، التهاب استخوان و مفاصل و یا ساییدگی استخوان و مفاصل) است و گاهی اوقات به آن عارضه مفصلی فرساینده، تحلیل برنده یا ساییدگی مفاصل گفته می شود. در آرتروز استخوان، غضروف مفاصل تحلیل می رود. غضروف انتهای استخوان ها را می پوشاند و مثل یک بالشتک عمل می کند. اگر غضروف بیش از حد از بین برود، استخوان استخوان دیگر را می ساید. تغییرات مفصلی در آرتروز استخوان باعث درد، سفتی و مشکل حرکتی می شود.

روش های پیشگیری از آرتروز استخوان

آرتروز استخوان در پی فعالیت هر روز مفاصل بروز می کند. با افزایش سن، فرسودگی و ساییدگی بیشتر بروز می کند. نمی توان به طور صد در صد از بروز آرتروز استخوان جلوگیری کرد، اما می توان میزان فشار روزانه وارد بر روی مفاصل را کاهش داد. کاهش فشار وارده می تواند احتمال بروز آرتروز استخوان را کاهش دهد یا مانع از وخیم شدن آن شود. مراقبت خوب از خود می تواند از بروز مشکلات و بیماری های مفصلی جلوگیری کند.

وزن بدن خود را متعادل نگه دارید

روش های پیشگیری از آرتروز

وزن اضافی به مفاصل فشار می آورد و این مسئله می تواند به لگن، زانو، مچ پا و پاها آسیب بیشتر برساند. همچنین چربی اضافی باعث بروز تغییراتی در غضروف می شود. اگر اضافه وزن دارید، با پزشک ارتوپد خود در مورد روش های صحیح و کارآمد کاهش وزن مشورت کنید.

قند خون خود را کنترل کنید

میزان قند خون بالا خطر ابتلا به آرتروز استخوان را افزایش می دهد. اگر به دیابت مبتلا هستید، میزان قند خون خود را به طور مرتب چک کنید. در صورت زیاد بودن قند خون تان، با پزشک خود در مورد روش های کنترل آن صحبت کنید.

فعالیت روزانه داشته باشید

روش های پیشگیری از آرتروز

ورزش کردن روش خوبی برای جلوگیری از بروز مشکلات مفصلی است، مانع از سفت شدن مفاصل می شود، ماهیچه ها را قوی نگه می دارد و همچنین در درمان آرتروز نقش مهمی دارد. سعی کنید تقریبا هر روز حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. با پزشک خود در مورد ورزش های صحیح برای خود صحبت کنید.

از آسیب به مفاصل خود جلوگیری کنید

آسیب های مفصلی خطر ابتلا به آرتروز استخوان را افزایش می دهد. هنگام ورزش کردن، به آرامی شروع کنید و بعد به هدف خود نزدیک تر شوید. هر بار که ورزش می کنید، 5 تا 10 دقیقه با حرکات و کشش های ملایم بدن خود را گرم کنید. این کار از آسیب به ماهیچه ها، مفاصل، رباط ها و تاندون ها جلوگیری می کند.

هر روز در مورد تغییر دادن تمرینات و فعالیت های خود فکر کنید تا قسمت های مختلف بدن تان به هنگام ورزش درگیر شده و فعالیت داشته باشد. این کار، هر روز به جلوگیری از اعمال فشار به همان مفاصل کمک می کند.

مراقب فعالیت های روزانه خود باشید. برخی از فعالیت ها فشار بیشتری را به مفاصل وارد می کنند. مثلا، به جای اینکه کیسه های سنگین مواد غذایی را با دستان خود نگه داشته و حمل کنید، آنها را بین بدن و بازوان خود نگه داشته و حمل کنید.

از تجهیزات ورزشی و وسیله های محافظتی طبق دستورالعمل های ارائه شده استفاده کنید. مطمئن شوید که تجهیزات و وسایل ایمنی مورد استفاده تان راحت و مناسب هستند.

دکتر محمد واحدیان

جهت ویزیت و نوبت دهی دکتر محمد واحدیان فوق تخصص جراحی مفاصل و استخوان و تروماتولوژی از اینجا اقدام کنید

به درد توجه کنید

اگر در مفصل تان دردی دارید که پس از فعالیت یا ورزش همچنان 1 تا 2 ساعت ادامه دارد، احتمالا همان فعالیت یا ورزش را بیش از حد انجام داده اید. به مفصل تان استراحت دهید. برای تسکین درد از کیسه یخ استفاده کنید.

جهت یادگیری بهترین تمرینات ورزشی برای محافظت از مفاصل تان، به یک فیزیوتراپ مراجعه نمایید.

در مورد استفاده از کمپرس یخ و داروهای ضد درد قبل و بعد از ورزش، با پزشک خود صحبت کنید.

Comment "آسیب نخاعی چیست؟ روش های درمان و ترمیم ضایعه نخاعی"

  1. ریحانه Said:

    باتشکر از مطلب شما میخواستم بپرسم بد خوابیدن شب روی شانه هم‌میتواند منجر به این آسیب دیدگی یا پارگی شود چون بنده یک صبح پا شدم بدون دلیل درد شانه و بازو ام قطع نشده برای ۳ روز هست.
    تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی آنلاین