موقع آماده شدن برای جراحی
اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) از یک نفر بخواهید کمک تان کند تا وضعیت فعلی خود را با او بررسی کنید و برای سختی ها و شرایط پس از عمل جراحی آماده شوید. این فرد می تواند یک کار درمانگر باشد یا خود شما و یک دوست یا یکی از والدین تان که با هم هم فکری داشته باشید. شاید بخواهید:
- فعالیت هایی که هر روز انجام می دهید و اینکه این فعالیت ها شامل چه مواردی هستند، از قبیل پیاده روی، لباس پوشیدن، حمام کردن، آشپزی، رسیدگی به فرزندان تان و کارهای منزل، را یادداشت کنید. باید در مورد چگونگی مدیریت این وظایف و کارهایتان در حین بهبودی فکری کنید. آیا افرادی هستند که بتوانند کمک تان کنند؟
- باید جای مناسبی باشد که پس از عمل در آنجا بمانید یا پیش از عمل، منزل خود را آماده کنید.
- در صورت امکان باید گروهی از افراد پس از عمل جراحی پشتیبان و حامی شما باشند. از اینکه مردم بدانند که به کمک شان نیاز خواهید داشت، نترسید.
- درباره همه نگرانی هایتان با یک دوست یا والدتان صحبت کنید. اگر خیلی نگران یا مضطرب هستید، با پزشک خود نیز صحبت کنید. پزشک با ارائه مشاوره به شما کمک می کند تا به لحاظ ذهنی و روانی برای جراحی آمادگی پیدا کنید.
قبل از انجام عمل جراحی اسکولیوز
بیشتر بخش ها واحد پیش پذیرش دارند که اطلاعات و اسکراب های پوستی ارائه می دهند. اسکراب برای تمیز کردن پوست قبل از رفتن به بیمارستان است. این کار از رشد باکتری ها روی پوست جلوگیری می کند. رعایت دستورالعمل ها برای جلوگیری از عفونت حائز اهمیت فراوان است.
-
- وقتی به بیمارستان رسیدید، پرستاران همه چیز را توضیح خواهند داد. شاید شب قبل از عمل در بیمارستان بستری شوید یا لازم باشد صبح روز جراحی تان بیمارستان بیایید. وقتی بیمارستان رسیدید، پرستاران آزمایشاتی مانند اندازه گیری فشار خون و دمای بدن تان را به عمل می آورند.
- در بیشتر بیمارستان ها، چند هفته پیش از عمل جراحی باید به واحد پیش پذیرش مراجعه نمایید.
- در واحد پیش پذیرش معمولا جراح متخصص ارتوپد و متخصص بیهوشی (پزشک متخصصی که بیهوشی بیمار را در حین عمل به عهده دارد) را خواهید دید. آنها در مورد روند جراحی با شما صحبت خواهند کرد. همچنین باید مدارکی را امضا کنید تا مطمئن شوند که مطالب گفته شده را متوجه شده اید.
- پس از جراحی، شما را به اتاق ریکاوری (اتاق ویژه به هوش آمدن و استراحت بلافاصله پس از جراحی) می برند تا به هوش بیایید، در آنجا تحت نظر قرار می گیرید و داروی ضد درد به شما می دهند.
- به محض اینکه بهتر شدید، شما را به اتاق یا بخش بیمارستان می برند. پرستاران به طور منظم وضعیت تان را بررسی می کنند تا بدانند حال تان بهتر است. فشار خون تان را اندازه گیری می کنند و دارویی جهت کاهش دردتان می دهند.
پس از عمل جراحی اسکولیوز
-
-
- فیزیوتراپ تمرینات تنفسی و تمرینات پا و انگشتان پا را (برای حفظ گردش خون در بدن تان و جلوگیری لخته شدن خون در پاها) به شما آموزش می دهد. همچنین نحوه چرخش تنه (غلتاندن تنه بدن) به شیوه ای خاصی را به شما یاد می دهند.
- جلسات فیزیوتراپی خواهید داشت. باید 2 تا 3 روز اول پس از جراحی و یا بیشتر در رختخواب استراحت کنید تا اینکه که خودتان بتوانید جابه جا شوید.
- تقریبا 2 تا 3 روز پس از عمل، سرم ها برداشته می شوند.
- فیزیوتراپ کمک تان می کند تا کم کم بایستید.
- شاید لازم باشد به مدت 3 تا 6 ماه پس از عمل جهت محافظت از ستون فقرات تان از بریس استفاده کنید.
- معمولا بیماران 6 تا 9 روز پس از جراحی مرخص می شوند. قبل از مرخصی تان عوامل بیمارستان اطمینان حاصل می کنند که می توانید بالا و پایین رفتن از پله ها را مدیریت کنید.
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز در منزل
-
-
- بهتر است با ماشین به منزل بروید و تا رسیدن به منزل، بر روی صندلی آن دراز بکشید. بالشی را هم پشت تان قرار دهید تا هنگام عبور خودرو از سرعت گیرها و دست اندازها از کمرتان محافظت کند. از راننده بخواهید آرام رانندگی کند. تقریبا پس از 8 هفته بعد از عمل جراحی باید به پزشک خود مراجعه نمایید.
- باید سعی کنید تا حد امکان تحرک داشته باشید، اما به توصیه های متخصص خود عمل کنید.
- موقع خوابیدن یا دراز کشیدن، چه در رختخواب چه بر روی مبل، پشت تان باید راحت باشد. اگر پشت تان راحت نیست، وضعیت بدن تان را تغییر دهید. به یک تخت، صندلی یا مبل ثابت و راحت نیاز دارید.
- برای بعضی بیماران نشستن راحت تر است. با توجه به کمرتان باید ببینید که نشستن برای شما خوب است یا خیر. در مورد بیشتر بیماران نشستن به مدت 5 تا 10 دقیقه موقع غذا خوردن یا انجام سایر فعالیت بلامانع است، اما اگر نمی توانید بنشینید، بهتر است به حالت درازکش، غذایتان را میل نمایید.
- در هر وضعیتی که احساس راحتی می کنید، دراز بکشید یا بخوابید.
- می توانید با تمرینات ورزشی کمر به صورت آرام ادامه دهید. انجام این تمرینات ورزشی را در بیمارستان از قبل به شما آموزش داده اند. همچنین تمرینات بالا بردن پا در حالت صاف را به شما آموزش داده اند. سعی کنید به طور منظم حالت و وضعیت بدنی تان را هر 30 دقیقه یک بار تغییر دهید.
- سعی کنید حمام طولانی مدت نداشته باشید و فقط در صورتی که تشک ضد لغزش دارید، دوش بگیرید. چند روز اول به کمک یک نفر نیاز خواهید داشت.
- هیچ شی ای سنگین تر از کتری بلند نکنید. به مدت تقریبا 3 تا 4 هفته باید یک نفر غذایتان را تهیه کند و کارهایتان را انجام دهد.
- دیر بیدار شوید و زود بخوابید. سعی کنید در 8 هفته اول آرامش داشته باشید و به کمرتان فشار وارد نکنید.
- همیشه لباس گرم و سبک بپوشید تا کمرتان گرم بماند و سعی کنید همیشه لباس به تن داشته باشید.
- سعی کنید به مدت 6 تا 8 هفته از ایستادن طولانی مدت و اتو کردن، پخت و پز، شستشو یا سایر فعالیت ها خودداری کنید.
- حداقل به مدت 8 هفته، رانندگی ممنوع است. به مدت 5 تا 6 هفته مسافرت نروید، مگر اینکه مسافرت تان ضروری باشد.
توصیه فوق برای 2 تا 3 ماه اول پس از عمل جراحی
درمان اسکولیوز است. پس از گذشت این مدت می توانید به تدریج فعالیت های خود را با توجه به وضعیت کمرتان افزایش دهید. اغلب در اولین مراجعه تان به پزشک پس از جراحی، پزشک یک برنامه ورزشی به شما ارائه می دهد تا به تناسب اندام و فعالیت تان کمک کند. معمولا به شما توصیه می کند تا یک سال یا بیش از یک سال پس از عمل جراحی از انجام ورزش هایی که در آنها کمرتان را خم می کنید، از جمله اسب سواری، اسکواش و ورزش های تماسی اجتناب کنید. به طور کلی 3 تا 6 ماه پس از جراحی می توانید ورزش های معمولی انجام دهید. باز هم باید به توصیه های متخصص خود عمل کنید.
بسته به سن شما ممکن است حدود 4 تا 6 هفته پس از جراحی آماده بازگشت به محل کار یا مدرسه باشید. این بازه زمانی برای هر فرد متفاوت است. بسیاری از بیماران حدود 3 تا 6 ماه پس از جراحی به میزان فعالیت طبیعی خود بازخواهند گشت. باز هم، این برای همه یکسان نخواهد بود. برخی از بیماران مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به فعالیت عادی برگردند.
بهبودی بعد از جراحی اسکولیوز
-
- این توصیه باید مثل یک راهنما برایتان مفید و موثر باشد، اما افراد متفاوت هستند: قانون ساده این است که کمرتان به شما می گوید که چه کاری می توانید انجام دهید و چه کاری نمی توانید انجام دهید. اگر نمی دانید چه کار باید بکنید و چه کار نباید بکنید، با پرستار متخصص اسکولیوز یا سرپرستار صحبت کنید.
- سعی کنید خود را با دیگران مقایسه نکنید و اگر بهبودی تان بیش از حد انتظارتان طول کشید، به خودتان سخت نگیرید. قطعا مواقعی خواهد بود که نتوانید کاری را که قبلا می توانستید، انجام دهید و از این کار عصبانی و ناراحت خواهید شد. در نهایت، بهبودی تان حاصل خواهد شد. در این اثنا، با توجه به سرعت و میزان بهبودی خود پیش بروید.
- وقتی شرایط سخت است، آنچه را که از سر گذرانده اید، به یاد بیاورید. جراحی ستون فقرات عمل سنگینی است! بدن تان شگفت انگیز است و شما واقعا شجاع بوده اید. قطعا عادی است که شرایط سخت باشد، اما در این مسیر تنها نیستید. صحبت با افرادی که شرایط تان را درک کنند، واقعا می تواند کمک کنده باشد.
- به یاد داشته باشید که با خودتان مهربان باشید، هر نقطه عطف کوچک را جشن بگیرید و به عملکرد و پیشرفت خود افتخار کنید.